Vattenfall positief over crypto mining?

vattenfall

Proof of Work mining

De Zweedse financiële toezichthouder en het bestuur bescherming van natuur en klimaat, heeft kort geleden een oproep gedaan om proof of work mining (waarbij de rekenkracht van computers wordt gebruikt) te verbieden binnen de Europese Unie. De meest bekende proof of work (PoW) cryptocurrency is dan ook Bitcoin. De oproep is gedaan om het energieverbruik van PoW mining drastisch terug te dringen, onder het motto dat het grote energieverbruik van o.a. Bitcoin schadelijk en belastend zou zijn voor het milieu.

Vattenfall, het grootste Zweedse staatsbedrijf, beweert echter het totaal tegenovergestelde. Vattenfall verdedigt cryptomining met als argument dat het de potentie heeft om de belasting op elektriciteitsnetwerken enorm te verminderen. PoW mining kan dus in positieve zin bijdragen aan het in evenwicht brengen van zowel overschotten als aan tekorten van energie. Het zou voor de globale acceptatie van crypto dan ook een goede stap zijn om hier eerst verder onderzoek naar te doen alvorens er meer uitspraken en oproepen gedaan worden.

Waar kan men Bitcoin of andere crypto kopen?

Een van de meeste bekende en grootste Nederlandse aanbieders is Bitvavo. Bitvavo is een groot Europees handelsplatform waarbij men gemakkelijk en snel diverse crypto kan kopen en verkopen.

Open een Bitvavo account en handel kosteloos over je aankopen van de eerste €1000,-

Gulden, het groene alternatief voor Bitcoin

Blockchain is een technologische ontwikkeling die nooit zal verdwijnen. Één van de nog vrij onbekende Nederlandse blockchain projecten is Gulden. Een crypto die al sinds 2014 bestaat.

Gulden is ontworpen om zeer gebruiksvriendelijk, veilig en super snel cryptogeld naar elkaar over te maken. Gulden is een groene innovatie en is maar liefst 260x meer energie-efficiënt als Bitcoin(1).

Waar kan men Gulden kopen?

Ik heb een mooi overzicht gemaakt waar je Gulden kan kopen.

 

Wil je meer lezen over Gulden of Bitcoin? Check dan het kopje nieuws!

 


 

Disclaimer

Op deze website worden geen financiële adviezen gegeven. Ik geef nooit financieel advies. Ik ben geen (professioneel) adviseur en accepteer geen enkele verantwoordelijkheid voor enige geleden (financiële) schade door gemaakte fouten, door toedoen of naar aanleiding van informatie in mijn blogs, posts of andere getoonde informatie op mijn website. Bezoek van deze website, het lezen van gedeelde informatie en het klikken op (gedeelde) linkjes is op geheel eigen risico. Crypto/Gulden is mijn grootste hobby en alle (gedeelde) informatie is louter informatief bedoeld en bevat daarnaast mijn persoonlijk verhaal, mijn opvattingen en mijn meningen.