Kan Gulden beschermen tegen (hyper)inflatie?

inflation

stijgende inflatie

De inflatie is in Amerika afgelopen jaar bizar hoog opgelopen, namelijk maar liefst 6,2%. Gemiddeld zijn de consumentenprijzen dus meer als 6% gestegen. Het kan niet anders zijn dan dat we dat in de EU goed zullen gaan merken. De EU volgt economisch gezien vrijwel altijd de stand van zaken in de VS.

Hyperinflatie?

Hyperinflatie van valuta is vaker voorgekomen. Als voorbeeld hebben we dit in Venezuela zien gebeuren. De hyperinflatie was zo overweldigend dat er binnen enkele dagen een volledige geldontwaarding was van wel -99%. Men moest toen van de één op de andere dag een maandsalaris inleveren om een pakje boter te kunnen kopen. Het lijkt mij dat die ervaring voor veel mensen als een nachtmerrie moet zijn geweest.

(hyper)inflatie Realistisch voor nederland?

Hyperinflatie zie ik niet snel gebeuren in een vrij economisch stabiel land als Nederland. Echter zijn wij sinds de overstap van de Gulden naar de Euro afhankelijk geworden van beslissingen waar wij als klein kikkerlandje niet altijd veel over te zeggen hebben. Als lidstaat van de EU ligt ons financiële lot in handen van beslissingen vanuit Brussel. De enorme smak geld wat als steunfonds geïntroduceerd is om ondernemers te compenseren op de opgelegde maatregelen (waaronder het volledig stilleggen van contactberoepen, de evenementensector en de horeca), begint langzaam zijn tol te eisen. Ik verwacht zelf dat de inflatie ook in Nederland hoog zal zijn. Hoger dan gebruikelijk, zo tussen de 4 a 5%. Dat zou een verdubbeling betekenen van de inflatie zoals die in de voorgaande jaren. Niets is dan ook zonder consequenties.

inflatie van de dollar
Gulden kan uitkomst bieden

Gulden is een cryptovaluta waar de blockchain en software sinds 2014 gericht ontwikkeld is op gebruiksgemak, veiligheid en snelheid. Men kan het project zien als een manier om waarde op te slaan (store of value). Het is namelijk vrij simpel en snel om Gulden aan te schaffen, rechtstreeks vanuit de apps. We zien in de community ook steeds meer mensen opduiken die met hun geld Gulden kopen in plaats van dat geld op hun spaarrekening te storten of te laten verstoffen. De rente is vrijwel nul, en boven een bepaald bedrag betaald men tegenwoordig zelfs negatieve rente. Dit zijn redenen voor mensen om op zoek te gaan naar alternatieven om hun waarde op te slaan.

Gulden is ook een volwaardig betaalsysteem. Het versturen van Gulden naar elkaar is super eenvoudig. Idem geldt dat voor het doen van een betaling of het versturen van een betaalverzoek (een tikkie). Daarnaast zijn mobiele account(s) eenvoudig te koppelen met de desktop portemonnee waar je ook een soort spaarrekening kan aanmaken. Met deze spaarrekening kan je Gulden voor een langere tijd (tot maximaal 3 jaar) vastzetten en daar beloningen voor innen. Je helpt dan namelijk mee met de beveiliging van het Gulden netwerk. Ik heb in een andere blogpost wat uitgebreider beschreven wat Gulden is. Dat artikel kan je hier terug lezen.

maximaal 700 gulden miljonairs

Er zijn maximaal 700 miljoen Gulden. Op dit moment zijn er zo rond de 560 miljoen stuks al vrij verhandelbaar. Er kunnen op dit moment dus maximaal 560 mensen zichzelf Gulden miljonair noemen. 1 miljoen Gulden aanschaffen kost op dit moment zo’n €15.000,-. Begin 2018 moest men op Gulden zijn hoogtepunten daar maar liefst €300.000,- voor over hebben.

Iedere 4 jaar komen er dagelijks 50% minder Guldens op de markt door het proces dat we mining noemen. Het eerstvolgende moment dat dit gebeurt zal zijn in 2025. Dit noemen we de eerstvolgende ‘Gulden halving’. Als de vraag hetzelfde blijft en het aanbod neemt met 50% af, dan stijgt de koers (in theorie). Op dit moment is het effect van de recent uitgevoerde supply reductie en reward aanpassing langzaam in werking aan het treden.

700 miljoen Gulden
Waar is Gulden te koop?

Waar Gulden te koop is heb ik beschreven in een overzicht (KLIK).

MEER NIEUWS VOLGEN?

Op mijn website plaats ik regelmatig updates en artikelen. Klik hier om naar het nieuws overzicht te gaan.
Ik ben ook te volgen op Twitter en Instagram!

 


Disclaimer

Op deze website worden geen financiële adviezen gegeven. Ik ben geen (professioneel) adviseur en accepteer geen enkele verantwoordelijkheid voor enige geleden (financiële) schade door gemaakte fouten, door toedoen of naar aanleiding van informatie in mijn blogs, posts of andere getoonde informatie op mijn website. Bezoek van deze website, het lezen van gedeelde informatie en het klikken op (gedeelde) linkjes is op geheel eigen risico. Crypto/Gulden is mijn grootste hobby en alle (gedeelde) informatie is louter informatief bedoeld en bevat daarnaast mijn persoonlijk verhaal, mijn opvattingen en mijn meningen.