Waar kan ik Gulden kopen?

Gulden.com 2021 Edition

Een veel gehoorde vraag: Waar kan ik Gulden kopen?

In dit artikel beschrijf ik waar je terecht kan om Gulden aan te schaffen. Ook beschrijf ik hoe je een Gulden portemonnee (wallet) kan aanmaken.

BitcoinMeester

Om te beginnen is Gulden bij diverse Nederlandse aanbieders te koop. BitcoinMeester is bijvoorbeeld een bekende aanbieder voor als je met euro’s wilt aanschaffen. Bij BitcoinMeester is het aanmaken of het zelf in beheer houden van een eigen wallet niet nodig. Op deze wijze (voor het eerst) crypto aanschaffen is hierdoor voor de meeste mensen vrij eenvoudig en toegankelijk. BitcoinMeester is in beheer van jouw Gulden. Je kan dus altijd bij ze terecht als je je wachtwoord of gebruikersnaam bent vergeten. Zij kunnen aan de hand van jouw naam en gegevens je weer toegang verlenen.

AnycoinDirect

Gulden is ook te koop bij AnycoinDirect. Zowel BitcoinMeester als AnycoinDirect zijn Nederlandse brokers. Bij brokers stort men vaak euro’s via iDEAL om vervolgens de gewenste cryptovaluta te kunnen aanschaffen. Voor aanschaf via AnycoinDirect heb je een eigen Gulden wallet nodig. Lees hieronder verder hoe dat werkt.

Gulden wallet installeren en in app aankopen

Guldens kan je ook rechtstreeks kopen en verkopen vanuit de Gulden apps. Dit is mogelijk op alle Gulden apps (wallets). Ook staan er mobiele apps voor je klaar in de Google Play en Apple Appstore. De Gulden wallets voor andere systemen zijn beschikbaar om te downloaden via Gulden.com/download. De snelste is de Gulden LITE wallet (makkelijkste voor de beginner).

Bij het installeren van een nieuwe portemonnee krijg je een “herstelzin” te zien die uit 12 woorden bestaat, bewaar deze goed. Schrijf ze bijvoorbeeld op een briefje in de beschreven volgorde en bewaar deze op een veilige plek. Dit is namelijk je back-up voor als je je mobiel of laptop kwijt raakt of je later ingestelde code vergeten ben. Als je een stap verder ben dan zal je een wachtwoord of code moeten instellen (apps 6 cijfers) en de app zal vervolgens gaan synchroniseren met het Gulden netwerk. Dit kan een moment duren (enkele minuten op mobiele of LITE apps, langer bij installatie van de volledige pc versie).

Na het instellen van de wallet kan je bij ‘Ontvang’ op “Koop’ klikken. Vervolgens wordt je verwezen naar Blockhut en eenmalig wordt je gevraagd om een BTC Direct account aan te maken. Na het verifiëren kan je voortaan rechtstreeks vanuit de Gulden app kopen. Let er wel op dat het voor kan komen dat er soms geen Guldens beschikbaar zijn voor het in-app aankopen. Er is namelijk dagelijks een beperkte hoeveelheid Gulden die op deze wijze gekocht kunnen worden en de vraag is groter dan het aanbod. Als je een grotere hoeveelheid Gulden wilt kopen dan kan je terecht bij de reeds genoemde aanbieders.

Exchanges

Voor crypto gevorderden is Gulden ook te koop en verhandelbaar op buitenlands exchanges als Stex, Bittrex & FreiExchange.

Bitvavo

Als je een Bitvavo account wilt aanmaken kan dat hier. Bij Bitvavo kan je tegen lage transactiekosten gemakkelijk en snel crypto verhandelen. Gulden staat nog niet op Bitvavo, maar de Gulden community is druk bezig om Gulden op Bitvavo te krijgen.

Disclaimer

Op deze website worden geen financiële adviezen gegeven. Ik ben geen (professioneel) adviseur en accepteer geen enkele verantwoordelijkheid voor enige geleden (financiële) schade door gemaakte fouten, door toedoen of naar aanleiding van informatie de blogs, de posts of andere informatie op mijn website. De gedeelde informatie is louter informatief en educatief bedoeld en bevat daarnaast een persoonlijk verhaal en meningen.