Waar kan ik Gulden kopen?

Gulden 2021 Edition

Waar kan ik Gulden kopen? En Bitcoin?

In dit artikel beschrijf ik waar je terecht kan om Gulden en Bitcoin te kopen. Ook beschrijf ik hoe je een crypto portemonnee (een Gulden wallet) kan aanmaken.

AnycoinDirect

Gulden is te koop bij AnycoinDirect (AD). AnycoinDirect is een Nederlandse broker. Hier stort men euro’s via iDEAL om vervolgens de gewenste cryptovaluta te kunnen aanschaffen. Voor aanschaf via AD heb je een eigen Gulden wallet nodig. Hieronder kan je verder lezen hoe dat werkt.

Gulden kopen bij AnycoinDirect

Gulden wallet installeren en in app aankopen

Kopen en verkopen kan ook vanuit de Gulden apps. De mobiele apps staan ook voor je klaar in de Google Play en Apple Appstore. De Gulden wallets voor PC zijn beschikbaar om te downloaden via Gulden.com/download. De snelste manier om een nieuwe wallet op de PC aan te maken is via de Gulden LITE wallet.

Bezoek Gulden.com

Bij het installeren van een nieuwe portemonnee krijg je een “herstelzin” te zien die uit 12 woorden bestaat, bewaar deze goed. Dit is namelijk je back-up voor als je je mobiel of laptop kwijt bent geraakt. Als je een stap verder ben dan zal je een wachtwoord of code moeten instellen waarna de app gaat synchroniseren met het Gulden netwerk.

Na het instellen van de wallet kan je bij ‘Ontvang’ op “Koop’ klikken. Vervolgens wordt je verwezen naar Blockhut, waar je eenmalig wordt je gevraagd om een BTC Direct account aan te maken. Na het verifiëren kan je voortaan rechtstreeks vanuit de Gulden app kopen. Let er wel op dat het voor kan komen dat er soms geen Guldens beschikbaar zijn voor het in-app aankopen. Er is namelijk dagelijks een beperkte hoeveelheid Gulden die op deze wijze gekocht kunnen worden en de vraag is vaak groter dan het aanbod. Als je een grotere hoeveelheid Gulden wilt kopen dan kan je terecht bij de reeds genoemde aanbieders.

Gulden kopen op Blockhut.com

Exchanges

Voor crypto gevorderden is Gulden te koop en verhandelbaar op buitenlands exchanges als Stex, Bittrex & FreiExchange.

Gulden kopen bij Bittrex GlobalBitvavo

Als laatste zou ik Bitvavo willen aankaarten. Bij Bitvavo kan je tegen lage transactiekosten gemakkelijk en snel crypto verhandelen. Als je een Bitvavo account wilt aanmaken kan dat hier. Gulden staat nog niet op Bitvavo, maar de Gulden community probeert nog altijd om Gulden op Bitvavo te krijgen en hoopt dat dit ooit realiteit wordt.

Crypto kopen op Bitvavo
Wil je meer Gulden nieuws lezen? Klik hier om naar het nieuwsoverzicht te gaan!Disclaimer

Op deze website worden geen financiële adviezen gegeven. Ik ben geen (professioneel) adviseur en accepteer geen enkele verantwoordelijkheid voor enige geleden (financiële) schade door gemaakte fouten, door toedoen of naar aanleiding van informatie de blogs, de posts of andere informatie op mijn website. De gedeelde informatie is louter informatief en educatief bedoeld en bevat daarnaast een persoonlijk verhaal en meningen.