Gulden koers stijgt 100%, verwachtingen voor 2022?

Gulden koers

koers gulden stijgt 100%

De Gulden koers steeg in korte tijd meer dan 100%, zelfs in één dag! Het handelsvolume steeg ook met meer dan 650%. Wat is er aan de hand? Ik schets een aantal mogelijkheden op een rij en ik beschrijf wat mijn verdere verwachtingen zijn van Gulden in 2022.

Grotere kopers slaan in

Één van de mogelijkheden is dat er een grotere koper is geweest die een koersstijging aan ziet komen. Dit kan bijvoorbeeld één enkele investeerder zijn die een redelijke hoeveelheid Bitcoins in beheer heeft. Maar dit kan ook een groep van investeerders of traders zijn.

kopers slaan in voor..?

Precies, het is altijd speculeren waar kopers voor in slaan. Het kan een langere termijn aankoop blijken, maar het kan ook zijn om met de aangekochte Guldens de koers verder neerwaarts te drukken. Soms gebeurt dat, want bij een lagere koers kunnen zij namelijk meer Gulden kopen. Ik hou daarom zelf altijd een stukje Bitcoin achter de hand voor als dat het geval zou zijn. Ik kan dan namelijk zelf ook weer goedkoop inslaan. Zie Play Satoshi Pingpong om meer te lezen over het verhandelen van Gulden en Bitcoin.

Gulden koers onder de loep

Gulden koersverloop 2019-2021

Het koersverloop van Gulden zoals die te zien is op de website van BitcoinMeester.nl. Het koersverloop is qua euro waarde vrij stabiel gebleven gedurende deze periode, met een uitschieter begin mei van dit jaar. Vaak hoor ik van mensen dat zij dat stabiele verloop wel prettig vinden van “de Gulden”. Ik heb daar zelf een dubbel gevoel bij, want ik denk dat Gulden qua koers enorm achterloopt op vrijwel alle andere crypto’s. De huidige waarde van het project zie ik als enorm ondergewaardeerd en acht ik totaal niet in lijn met de geweldige (technologische) ontwikkelingen die er plaats hebben gevonden.

Koersverloop sinds lancering van Gulden

Gulden koers 2014-2021

Sinds de start van het Gulden project is de waarde per Gulden toegenomen. Zoals weergegeven op CoinMarketCap was de hoogste waarde van Gulden bereikt in januari 2018. De koers tikte toen maar liefst 40 eurocent (€0,40) aan. Sindsdien is de koers van het project weer flink omlaag gegaan op zoek naar een nieuwe bodem. Die bodem was in 2020 bereikt op een koers van iets meer dan een halve eurocent (€0,005). De toekomst moet nog uitwijzen of dit een echte ‘ bodem was’ of niet.

Stijgende koers trekt kopers

Een conclusie die we kunnen trekken uit dit koersverloop is dat een stijgende koers altijd kopers trekt. Dit noemt men ook wel het “FOMO effect”. FOMO staat voor ‘fear of missing out’. De angst om de boot te missen dus. Dit hebben we bij Gulden gezien in 2017 en zien we vandaag de dag bij heel veel cryptoprojecten, waaronder Bitcoin en Ethereum als de meest bekende.

Een dalende koers daarentegen wekt bij veel mensen de angst op om verlies te maken. Men verkoopt dan vaak en sommigen kijken dan ook niet meer achterom. Anderen verkopen juist weer om meer Gulden op een lagere koers terug te kunnen kopen (handelaren). Ook heb je bij een lagere koers vaker koopjesjagers. Dit gebeuren resulteert in een “koersbodem”: Een bepaald niveau waar er altijd wel kopers te vinden zijn.

Verwachtingen voor 2022?

Wat valt er van Gulden te verwachten volgend jaar? Zelf ben ik altijd voorstander van denken en investeren voor de lange termijn, in plaats van mij te richten op alleen korte termijn winsten. Let er op dat dit louter mijn verwachtingen zijn en dat mijn uitspraken niet gezien mogen worden als financieel advies. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar keuzes.

Mijn verwachting is dat het komende jaar Gulden een stuk bekender zal gaan worden. Uitgaande van vorige all-time-high van Gulden van 40 eurocent zou er nog genoeg ruimte zijn voor verdere stijging. Ik hou zelf altijd wel rekening met fluctuaties. Fluctuaties zijn normaal in de cryptowereld. Waar kopers zijn, zijn verkopers en ook andersom. De tijd zal het leren.

Onbekend vaarwater

Mocht de Gulden koers volgend jaar of in de komende jaren stijgen dan kan de koers in onbekend vaarwater terecht komen. Vanaf dat punt is vrijwel alles nieuw en mogelijk.

Er zijn 33x meer zoveel Guldens als er Bitcoins zijn. Er zijn maximaal 700 miljoen Gulden en 21 miljoen Bitcoin.

Waar is gulden te koop?

Ik heb een overzicht gemaakt waar men Gulden kan kopen. Dat overzicht kan je HIER vinden.

Meer over Gulden of Bitcoin lezen?

Op de nieuwsberichten pagina kan je meer van mijn artikelen en blogposts lezen (KLIK).


Disclaimer

Op deze website worden geen financiële adviezen gegeven. Ik ben geen (professioneel) adviseur en accepteer geen enkele verantwoordelijkheid voor enige geleden (financiële) schade door gemaakte fouten, door toedoen of naar aanleiding van informatie de blogs, de posts of andere informatie op mijn website. De gedeelde informatie is louter informatief en educatief bedoeld en bevat daarnaast een persoonlijk verhaal en meningen.